Składniki:CPB_Śniadaniowe_ muffiny_2

3 jajka

100g serka naturalnego kremowego lub fety

50g boczku pokrojonego w kostkę

50g śliwek kalifornijskich posiekanych

½ papryki posiekanej

Garść jarmużu

2 łyżki mąki

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

kiełki do dekoracji

 

Przygotowanie:

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Jarmuż zalej wrzątkiem, po ok. 1 minucie zlej wrzątek, jarmuż odciśnij, posiekaj. Do miski przełóż żółtka, serek, boczek, śliwki, paprykę, jarmuż, mąkę, natkę pietruszki, dodaj sól i pieprz, całość wymieszaj. Dodaj ubite białka, ponownie wymieszaj. Masę nakładaj do foremek/papilotów muffinkowych. Muffiny piecz przez 15 minut w temp. 175 stopni, opcja termoobieg. Po wyjęciu z piekarnika muffiny udekoruj kiełkami i podawaj ciepłe.