„Czas na przepis” – codzienne felietony z przepisami prezentuje Adrianna Ewa Stawska, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i kryminałów.

„Gastronomik Piotrowskiego” – we wtorki i czwartki od 14 do 16. Pierwsza radiowa uczelnia gastronomiczna na świecie – wykłady prowadzi Marcin Piotrowski, szef kuchni, uczestnik I polskiej edycji TopChef (Polsat).

„Zmysłowy Alfabet Gastronomiczny” – wieczorne felietony kulinarne tylko dla dorosłych autorstwa Malki Kafki, restauratorki i dziennikarki.

„Gastrozofia” – weekendowe pasmo Pawła Lorocha, w soboty i niedziele od 10 do 14. Rozważania wokół talerza, spotkania z gośćmi i relacje z wydarzeń.

„Horoskop Kulinarny”, „Prognoza Pogody Kulinarnej” i „Kącik Porad Kulinarnych” – radiowy kabaret kulinarny, prowadzi Piotr Poraj-Poleski.


„KINOKALORIE”
 – treściwie o filmie, jedzeniu, filmie o jedzeniu i jedzeniu w filmie.
Dyskutują i degustują Marta Sikorska i Paulina Gorzkowska. O kinie jedzą wszystko.

„Księgarnia Kulinarna JemRadia” w niedzielę od 18 do 19, o najciekawszych książkach kulinarnych opowiada Laura Osęka.