Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

To efektowne  połączenie wołowiny, ryby i wieprzowej wędzonki daje zaskakująco przyjemny smak i aromat. Nie jest trudne w przygotowaniu i można je zrobić nawet w dzień powszedni.

 

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego Składniki:

- polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa)  -   400g

- Karczek Dojrzewający firmy Gzella   – 4 długie plastry

- pstrąg świeży  -  2 szt.

- rozmaryn świeży   –   2-3 gałązki

- sól, pieprz czarny do smaku

- masło -  100g

- czosnek  -  3-4 ząbki

- natka pietruszki   -  2-3 gałązki

 

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym  piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C

Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

 

Smacznego!